Шукати в цьому блозі

четвер, 20 червня 2013 р.

Модуль 6. Спілкування та співробітництво в Інтернеті. Рефлексія

У цьому модулі ми досліджували різні можливості використання сервісів Інтернету: електронна пошта, он-лайнові опитування, блоги. 

Ми розглянули усі можливі загрози та ризики, з якими учні зіштовхуються під час перебування он-лайн. Ці проблеми діляться на 3 групи
* віруси, хробаки, троянці;
* хакери
* сумнівна інформація.

Тому дуже важливо, щоб вчитель і батьки знали шляхи вирішення цих загроз.
Учні мають правильно й ефективно використовувати онлайн-інструменти для співробітництва і спілкування.
На модулі ми створювали форми опитування з різними типами запитань і відповідей. Ознайомилися з опитуваннями учасників на теми всіх проектів.  
Обговорили питання  важливості конфіденційності , адже розміщення робіт учнів - не можливе без дозволу батьків.    
Працювали і редагували наші блоги, додавали додаткові гаджети, налаштовували мітки.
Модуль був насиченим і дуже пізнавальним! 

7 коментарів:

  1. Оленко,молодець!Ви добре запам"ятали матеріал модуля,визначили значимість отриманих на занятті знань,залишилося лише впровадити їх у практику.Бажаю,щоб усе у Вас вийшло!Успіху!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую Тетяно! Ви праві, головне - це впровадити теорію у практику!

      Видалити
  2. Альона, ти молодець - пригадала всі види робіт, які ми сьогодні робили. Добре, що ти все встигаєш виконати. Але, можливо, були і якісь складнощі? Як ти їх долала?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за Ваш коментар!) Звичайно, бувають і складнощі з виконанням завдань. Інколи не встигаю опрацьовувати документи, а читати по діагоналі не виходить)Тому мені треба навчитися правильно розподіляти час і виділяти на кожне завдання певний відрізок часу.

      Видалити
  3. Оленко, мені дуже приємно з тобою працювати. Я бачу, що робота на тренінгу приносить задоволення. Бажаю, щоб отримані знання ти змогла з користю використати в роботі з учнями.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибі! Ви абсолютно праві, робота приносить легку втому і велике задоволення. Планую використовувати набуті знання на тренінгу у роботі, починаючи з наступного навчального року)

      Видалити
  4. Альона!
    Ваш відгук на коментар Тетяни Вікторівни - як бальзам на душу!
    Дійсно у рефлексії ви згадали практично всі види основної діяльності в модулі 6 і було б дуже гарно, якщо б ви висловлювали, хоч одним слівцем ставлення до робіт, що виконуєте, аналізували їх складність, щоб потім сказати: "Боже, як гарно я зрозуміла ..., а робота в цьому сервісі в мене ще не дуже виходить, напевно треба вдосконалити 1) ..., 2)... і 3) і т. д."

    Альона! Нехай робота на тренінгу вам буде тільки на радість!

    ВідповістиВидалити