Шукати в цьому блозі

вівторок, 18 червня 2013 р.

Модуль 4. Формуюче оцінювання в проектному навчанні. Рефлексія.

Цей модуль допоміг мені уточнити основні запитання проекту та обдумати оцінювання учнів в проекті, а саме формуюче оцінювання, яке дійсно зручно використовувати в проектній діяльності. 

Завдяки такому виду оцінювання можливо спонукати учнів до самоспрямованості і співробітництва у навчанні; оцінити наявність знань і навичок до початку вивчення теми та їх готовності до її сприймання. 

У вчителя є чудова можливість відстежувати прогрес у навчанні учнів, а не просто оцінювати  кінцевий результат роботи. Діти також побачать свої "слабкі" і "сильні" сторони. Проект - досить довготривалий процес, але він гарантує засвоєння знань, якщо учень активно приймає участь, виконує завдання, співпрацює з однокласниками і наставником.

Для планування формуючого оцінювання потрібно приготувати ключові і тематичні запитання,   можна створити графічні схеми, діаграми і т.д. Важливо визначити навчальні потреби учнів. 
Під час роботи над модулем я "відкрила" для себе сайт "Cacoo",за допомогою якого створюють діаграми. Мені дуже сподобалося! 
Сьогодні ми спробували зробити коротку презентацію. Цей досвід, без сумніву, знадобиться в подальшій навчальній і викладацькій роботі! 
Дякую за нові знання і допомогу!  

Немає коментарів:

Дописати коментар